pull-icon
logo-mobile
avatar

نام و نام خانوادگی

حساب کاربری

Dashboard

خروج

اخبار > پایان راه ده‌ ساله‌ی جشن‌های تصویری


جشن تصویر سال ده ساله شد؛ به همین سادگی! ماه‌ها که به انتها می‌رسند و سال که کم کم از رمق می‌افتد، خانه هنرمندان رونقی تازه می‌گیرد و همه جا را تصویر و اهالی‌اش. روز جمعه هم یکی از همان روزهای مرسوم و شلوغ سال بود با بزرگترین گردهم آیی تصویری‌های ایران؛ جماعت پرشمار گرافیست، کاریکاتوریست، عکاس و فیلم‌ساز از نسل‌های مختلف آمدند تا در قاب عکس یادگاری مرسوم تصویر سال ثبت شوند.امسال اگرچه ساسان توکلی در ایران نبود، اما فرهاد توکلی با بدعتی متفاوت تصویری‌ها را غافل‌گیر کرد. علاوه بر شیوه‌های سابق و همان پرده‌ای در گوشه حیاط خانه کنار حوض آویختند و هر آنچه هنرمند آمده بود با شاتر جداگانه‌ای در عکس یادگاری ثبت شدند. قاب سیاره‌ای با هلی کوپتری که بر آسمان چرخید ثبت شد و جاده‌ی تصویری‌ها هم پیش می‌رفت.
همه‌ی گالری‌های خانه‌ی هنرمندان ایران، از ششم اسفندماه مملو از تصویر است؛ عکس، پوستر و کاریکاتورهای سال ۱۳۹۱؛ از همان روزها هم تالار شهناز این خانه به نمایش فیلم‌های جشنواره فیلم تصویر علاوه بر فیلم‌های راه یافته به بخش آزاد و جوان و نمایش‌های ویژه اختصاص پیدا کرده بود. اما این همه‌ی داستان تصویر نبود.
برای نخستین بار مسترکلاس‌هایی در چهار رشته هنرهای تصویری و با حضور شاخص‌ترین هنرمندان هر یک از بخش‌ها برگزار شد و هریک جداگانه چکیده‌ی یک عمر تجربه‌ی حرفه‌یی خود را در اختیار جوان‌ترها قرار دادند. 
حبیب رضایی – بازیگر و بازیگردان سینما و تئاتر – از ساعت ۱۸  اجرای شاد و هنرمندانه مراسم پایانی دهمین تصویر سال را برعهده داشت. رضا رخشانی امسال هم، همراه مجری اصلی برنامه، با حرکات کوتاه و به موقع اش این اجرای خلاقانه را زیباتر کرد.
روند اجرای تصویر دهم در کلیپی 5 دقیقه‌ای نمایش داده شد. این کلیپ را نغمه مقصودلو ساخته بود.
سیف‌اله صمدیان دبیر و برگزارکننده‌ی جشن گزارشی از دهمین تصویر سال، برگزاری مسترکلاس‌ها و برنامه‌های اجرا شده داد. از مسترکلاس‌های هنرهای تصویری در رشته‌های چهارگانه گفت؛ از استادانی یادکرد که طی دوهفته حاصل یک عمر تجربه‌ی حرفه‌یی شان را به شکلی در اختیار علاقمندان حاضر قرار دادند که کمتر امکان دارد در طول تحصیل در دانشگاهی به دست آورد.
از بدون اسپانسر برگزارکردن جشن گفت و هزینه‌ی 80 میلیونی که جشن دهم داشته و 15 میلیونی که ثبت‌نام کنندگان تصویر برای آپلود تصوایرشان واریز کردند. برگزارکننده‌ی جشن تصویر سال از جای خالی کسانی هم گفت که در شهرستان‌ها بودند و اعلام کرد با حفظ کپی رایت استادان مسترکلاس‌ها؛ از داوری مردمی هم یاد کرد که قرار بود در جشن دهم برگزار شود که به‌خاطر آنچه که تحریم عنوان شده اتفاق نیافتاد.
فاطمه معتمد آریا هم با قدردانی از حمایت تصویر از جوان‌ها خبر داد قرار است موزه‌ی زنده‌یاد بهمن جلالی در خانه او راه‌اندازی شود.
 دو قعطه‌ی آوازی ساری گلین و شب آفریدی هم در این مراسم جرا شد. غزل شاکری همخوان بود و رضا رخشانی او را همراهی می‌کرد.
پس از پخش گزیده‌‌ی آثار به نمایش درآمده در دهمین جشن تصویر سال از  یلدا معیری، سعید فرجی، ساتیار امامی و احمد معینی‌جم و علیرضا میرزایی به‌خاطر تهیه گزارش‌ها و مجموعه عکس‌های ارزشمند خبری، مستند اجتماعی و خلاقه تقدیر شد.
از این جمع تنها ساتیار امامی حاضر بود که پس از دریافت لوح از فواد نجف‌زاده -استادش- که به او آموخته فلاش را فقط در خدمت چهره‌های معروف قرار ندهد، قدرشناسی کرد و گفت سعی کردم فلاش را به میان مردم ببرم. لوح ساتیار امامی را مهدی منعم اعطا کرد.
 
از فرود تا ابد فیلمی ‌بود ساخته‌ی سیف‌اله صمدیان که به محسن رسول‌اف تقدیم شده بود.
احسان رسول‌اف - مدیر بنیاد رسول‌اف هم خبر داد که نخستین نمایشگاه فروردین ماه 1392 در اختیار جوانان برنده‌ی دهمین جشن تصویر سال است.
کتاب عکس‌های جایزه عکس مستند اجتماعی شید هم با حضور سعید فرجی و علی شیرژیان رونمایی شد. این جایزه با دبیری روشن نوروزی برگزار می‌شود.

کامبیز درم‌بخش، داوود رحمتی و کیوان زرگری، داوران بخش کاریکاتور جوانان زیر 25 سال، جوایز برترین‌های این بخش را اهدا کردند.
نخستین دیپلم افتخار این بخش را مجید داوودی و دومی را شاهین کلانتری گرفت و تندیس جایزه جوانان زیر 25 سال به ندا شجاعی اعطا شد.

در بخش گرافیک(پوستر) طاهره محبی تابان، علیرضا مصطفی‌زاده، مجید عقیلی و امیرحسین قوچی‌بیک – داوران این بخش- برندگان را معرفی کردند. آیدا نایبان تبریزی، امیر مصباحی، جواد زری‌نیا، مسعود نجفی امیرکیاسر، محسن حضرتی، محمد رضاییان محمدی تقدیری‌های این بخش بودند و دو دیپلم افتخار به احمد وجدان‌نژاد و امین اکبری رسید. تندیس بخش گرافیک هم به مریم فرحزادی اعطا شد.
 
اما در بخش عکس‌های مستند اجتماعی از ارسلان امانتی تقدیر شد ودیپلم افتخار به شایان جوان رسید. تندیس جایزه جوانان زیر 25 سال در این بخش هم به جواد شیدا تقدیم شد.
در بخش عکس‌های خبری هم از  هاشم شاکری تقدیر شد و رضا عنصرسیار و علی خدایی دیپلم افتخار گرفتند و تندیس هم به سینا شیری رسید.
تقدیری بخش عکس‌های ورزشی، محمد صفرپور بود و دیپلم افتخار هم شاهین کمالی و حسین حیدرپور اعطا شد و برنده‌ی تندیس سهیل ابراهیمی تبار بود.
در بخش عکس‌های هنر و هنرمندان، نگین نصیری تقدیر شد و  آرمین حسینی دیپلم افتخار و تندیس را هم آوا کیایی گرفت.
در بخش عکس‌های نگاهی دیگر عرفان جمشیدی تقدیری بود و دو دیپلم افتخار به میعاد آخی و مریم فرساد اعطا شد و میلاد حدادیان برنده‌ی تندیس بود.

هیچ یک از داوران بخش عکس در این مراسم حاضر نبودند. بنابراین فرشته‌طائرپور، نظام کیایی، محمد فرنود، ساعد نیک‌ذات، عباس یاری و کامبیز درم‌بخش جوایز برترین‌های این بخش را اهدا کردند.
 
وقتی که ..." به‌کارگردانی مهدی مختاری، "پرتره"، به‌کارگردانی بهنام عابدی و "رویایی در خاورمیانه" به کارگردانی نگین نصیری" سه فیلم تقدیر شده‌ی داوران دربخش فیلم‌های زیر 25 سال بودند. در این بخش دو دیپلم افتخار به فیلم‌های "و ما در این لحظه مُردیم" به‌کارگردانی حامد صیامی و فیلم "می‌خورد بر بام خانه" به‌کارگردانی تیمور قادری اعطا شد. در بخش فیلم‌های بیش از 15 دقیقه هم از فیلم "اگر مادر نمی‌ترسید" به‌کارگردانی هخامنش یونسی تقدیر شد و دیپلم افتخار  برای فیلم "اسب چوبی" به مهدی بخشی مقدم داده شد. اما این بخش دو تندیس داشت. هیات داوران تندیس بهترین فیلم مستند برای "کامیابی مسک" به‌ محمدصادق دهقانی  و تندیس بهترین فیلم داستانی برای فیلم "مراسم" به سعید روستایی دادند.
نمایش فیلم "مراسم" آخرین بخش مراسم پایانی دهمین جشن تصویر سال بود.